Kotisiivous- ja ikkunanpesuvälineet

Mitä välineitä tarvit kotisiivoukseen?

Tässä blogitekstissä kerrotaan, minkälaisia siivousvälineitä ja siivousaineita tarvitset normaaliin kotisiivoukseen. Kunnollisilla siivousvälineillä kotisiivous ja ikkunanpesu sujuu vaivattomammin ja oikeilla siivousaineilla paikat tulevat varmasti puhtaaksi. Tämän blogitekstin lukemalla saat tietoa myös meidän käyttämistämme siivousvälineistä ja siivousaineista.

Mitä välineitä tarvitset kodin siivoukseen?

Laadukas pölynimuri tekee kodin siivouksesta mukavaa

Panosta laadukkaaseen pölynimuriin. Varsinkin allergiakodeissa on tärkeää, että imuri suodattaa pienimmätkin pölyhiukkaset. Pölynimurin pölypussi sekä ilmansuodatin kannattaa muistaa vaihtaa säännöllisesti, jotta imuri toimisi hyvin tehtävässään. 

Pölynimuria valitessasi kiinnitä huomiota sen helppokäyttöisyyteen ja minkälaisia suuttimia siinä on. Imureiden äänenvoimakkuudessa on myös eroja. Imureita on sekä pussillisia että pussittomia, molemmissa on etunsa. Imurin puhdistustehoon ja imutehoon vaikuttavat mm. moottorin teho, suuttimen muoto, tehokas poistoilman suodatin ja pölyn määrä pölypussissa. 

Me Arvojes Oy:lla käytämme kotisiivouksissa laadukkaita Electroluxin Silent Performer-pölynimureita, jotka liikkuvat joustavasti kaikilla lattiapinnoilla ja ovat miellyttävän hiljaisia. Imureissa käytetään parkettisuulakkeita. Pyrimme kuitenkin käyttämään asiakkaan omaa pölynimuria, mutta jos sellaista ei löydy kotoa, tuomme sen mukanamme. 

Varrellinen lattianpuhdistusväline/moppi

Kaikille lattiapinnoille sopii nihkeämoppaus. Käytä varsinaista märkäpyyhintää vain kosteissa tiloissa. 

Miten valita juuri itselle sopiva moppi? Seuraavia asioita kannattaa huomioida:

 •  Kiinnitys, onko mopin paikalleen laittaminen ja pois ottaminen helppoa?
 • Taipuuko varsi myös ahtaisiin paikkoihin ja huonekalujen alle? Nivellys helpottaa varren liikkuvuutta hankalissa paikoissa.
 • Varren pituus ja sen sopivuus käyttäjälle. Teleskooppivarren saa säädettyä juuri sopivaksi.
 • Mopin materiaalin kuivumisnopeus. Hitaasti kuivuva materiaali alkaa helposti haista pahalle.
 • Pesimen monikäyttöisyys

Huolla lattiapesin aina siivouksen jälkeen. Huuhtele moppi ja laita kuivumaan ilmavasti. Suurin osa mopeista ja liinoista kestää konepesun 60 asteessa.

Meillä on käytössämme siivouspalveluissa Vileda Ultramax-levykehysmoppia. Vileda Ultramax on tehokkaasti puhdistava mikrokuitumoppi, jonka voi huuhtoa ja puristaa kuivaksi omassa sangossa ja puristimessa. Näin kätesi pysyvät kuivina ja puhtaina, kun moppia ei tarvitse puristaa käsin. 

Siivousliinat

Mikrokuituliinat puhdistavat hankalatkin tahrat useimmiten ilman pesuaineitakin. Kuivana mikrokuituinen liina tai pyyhe poistaa tehokkaasti pölyä. Öljytty siivousliina sitoo pölyä puu- ja nahkapinnoilta.

Mikrokuituliinoja on hyvä olla eri värisiä, jokainen omaan käyttötarkoitukseensa. Kaikki siivousliinat kannattaa pestä hyvin käytön jälkeen.

Ikkunanpesussa tarvittavat välineet

Ikkunanpesussa käytetään yleensä hyvin samantyylisiä välineitä. Jotkut tykkäävät käyttää ikkunanpesintä, kun taas toiset pesevät siivousliinalla käsin. Käsin pesemisen etuna on, että tunnet yleensä kädelläsi kaikki pienetkin pinttymät. Kuivauksenkin voi suorittaa usealla eri tavalla. Perinteinen ikkunakuivain on yhä suosituin tapa, mos sellaista ei löydy niin hyvällä mikrokuituliinalla saa ikkunat kuivattua ilman rantuja. Jos haluat pitää kätesi täysin kuivan ikkunanpesussa, niin sähköinen ikkunapesuri tai ikkunanpesun ulkoistaminen on sinulle oikea ratkaisu. Ikkunanpesussa olisi hyvä olla seuraavat välineet:

 • sanko
 • ikkunanpesin tai siivousliina
 • ikkunankuivain/lasta
 • viimeistelyyn säämiskä tai erillinen siivousliina
 • ikkunanpesuaine 

Käytä tarvittaessa apuna jatkovartta ikkunanpesimeen tai lastaan.

Me käytämme ikkunanpesussa Sini-tuotesarjan tripla-ikkunanpesintä, lastaa ja jatkovartta. 

Kotisiivous siivousaineet 

Kun siivoaa säännöllisesti, ei yleensä tarvitse vahvoja siivousaineita, vaan miedot puhdistusaineet tai pelkkä vedellä nihkeytetty liina riittää. Myös desinfiointiaineiden turha käyttö vaikuttaa haitallisesti normaaliin ja hyödylliseen bakteerikantaan, sillä desinfiointiaineet tuhoavat myös hyvät mikrobit. Osa siivousaineista voi aiheuttaa herkistymistä tai allergiaa. Vahvemmat pesuaineet ovat myrkyllisiä ja  haitallisia ympäristölle. 

Kuinka valita oikea pesuaine erilaisiin siivouksiin

 • Valitse oikea aine oikeaan tarkoitukseen
 • Suosi ympäristömerkittyjä tuotteita
 • Suosi hajusteettomia ja väriaineettomia pesuaineita, ne sisältävät yleensä vähemmän kemikaaleja
 • Käytä erityisen harkiten desinfiointiaineita tai liuottimia sisältäviä aineita 

Meidän käyttämät siivousaineet

 • Yleispesuaineena käytämme kotimaista Euca-yleispesuainetta. Euca on puhdas luonnontuote, jossa on raikas eucalyptuksen tuoksu. Siinä ei ole luontoa haittaavia kemikaaleja ja on ph-arvoltaan neutraali.
 • Ikkunanpesussa käytämme Kiilto– ikkunanpesuainetta, joka on kotimainen ja nopeasti biohajoava. Se ei jätä raitoja ikkunoihin ja lopputulos on kirkkaan puhdas.
 • Kivi- ja laattapinnoille käytämme Kiilto-sarjan kivi & laatta puhdistajaa, joka on suunniteltu erityisesti kivi-, laatta- ja muille keraamisille laattapinnoille. Se poistaa lian tehokkaasti ja on myöskin kotimainen ja nopeasti biohajoava. 

Näiden lisäksi meiltä löytyy kaikki tarvittavat tarvikkeet ja pesuaineet mm. saunan ja kylpyhuoneen pesuun, kalkinpoistoon ja viemäreiden puhdistukseen. Meiltä voit tilata kaikenlaiset siivouspalvelut, kuten kotisiivous ja ikkunanpesu. Kaikki siivousvälineet ja -aineet kuuluvat hintaan.

Tilaa kotisiivous ja ikkunanpesu helposti nettisivuiltamme osoitteesta https://www.arvojes.fi/, täytä yhteydenottolomake, soita asiakaspalveluumme puh. 044 2306377 tai laita sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Kotisiivouksen ja ikkunanpesun lisäksi palveluihimme kuuluvat kotipalvelu ja erilaiset pihatyöt, kuten lehtien haravointi. Meillä voit maksaa myös palvelusetelillä ja ostaa arvonlisäverottomia palveluita, mikäli olet niihin oikeutettu. Meiltä ostamistasi palveluista voit hakea kotitalousvähennystä, lue lisää blogistamme https://www.arvojes.fi/blogi/kotitalousvahennys-2022/.