Ikkunanpesu-Kempele

Vinkit ikkunanpesuun kotona

Ikkunanpesu on yksi kodin siivoustehtävistä, joka kannattaa suorittaa noin 1-2 kertaa vuodessa. Oikeilla ohjeilla ja välineillä saat aikaan parhaan lopputuloksen. Tässä blogissa kerromme askel askeleelta -ohjeet ikkunanpesuun, jotta voit nauttia kirkkaista ja kimaltelevista laseista omassa kodissasi. Jos haluat ulkoistaa ikkunanpesun, niin me teemme ikkunanpesuja alueella Kempele. Pyydä tästä tarjous ja päätä sitten miten teet!

Ikkunanpesun ajankohta:

Kevät on perinteinen aika ikkunanpesulle monissa kodeissa. Tällöin talven aikana kertynyt lika ja pöly voidaan poistaa ennen kesää. Jos asut alueella, jossa on voimakas siitepölykausi, odota, kunnes siitepölymäärät ovat laskeneet ennen ikkunoiden pesua. Valitse ikkunanpesulle päivä, jolloin aurinko ei paista kirkkaasti. Aurinko kuivattaa helposti ikkunat, jolloin pesemisestä tulee haastavaa. Vältä ikkunanpesua myös sateisena päivänä tai kovalla tuulella, sillä nämä olosuhteet tekevät ikkunanpesusta haastavaa. Yhteenvetona voidaan todeta, että ikkunat kannattaa pestä vähintään keväällä ja syksyllä, mutta tarpeen mukaan myös muulloin vuodessa. Tärkeintä on valita päivä, jolloin sääolosuhteet ovat suotuisat ja työskentely on mukavaa.

Ikkunanpesun merkitys:

 • Pesemättömät ikkunat keräävät ajan myötä pölyä, likaa ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat vähentää valon määrää, joka pääsee sisätiloihin. Ikkunanpesu avaa tien auringonvalolle, tekee tiloista valoisammat ja luo avaramman tunnelman.
 • Likaiset ikkunat voivat vaikuttaa myös sisäilman laatuun. Pöly ja epäpuhtaudet, jotka kertyvät ikkunoihin, voivat vapautua ilmaan ja vaikuttaa hengitysilmaan. Puhtaat ikkunat edistävät raikkaampaa ja terveellisempää sisäilmaa.
 • Kun ikkunat ovat puhtaat, voit nauttia ympäröivästä maisemasta ja näkymät luonnosta tai kaupunkimaisemasta voivat tuoda iloa ja rentoutumista päivään.
 • Säännöllinen ikkunanpesu voi pidentää ikkunoiden elinikää. Likainen ja huonosti hoidettu lasipinta sekä puitteet voi heikentää ikkunan elinikää.

Tarvikkeet:

Ennen kuin aloitat, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet:

 1. Ikkunanpesuun soveltuva pesuaine sekä ämpäri pesuaineliuokselle.
 2. Mikrokuituliinoja tai sileäpintaisia ikkunaliinoja.
 3. Ikkunanpesin, ikkunankuivain ja tarvittaessa jatkovarsi.
 4. Varmista myös tarvitsetko ikkunanavaimen, että saat kaikki lasipinnat auki

Vaiheet:

 1. Pölyjen pyyhintä: Ennen ikkunanpesun aloittamista, poista pöly ja irtoava lika ikkunanpokista, lasista ja sälekaihtimista. Voit käyttää mikrokuituliinaa tai pölynimurin karvasuulaketta.
 2. Levitä puhdistusaine tasaisesti: Levitä puhdistusainetta tasaisesti lasipinnalle. Voit käyttää myös valmista pesuaineliuosta suihkepullosta. Varo liian suurien määrien käyttöä, sillä liika pesuaine voi jättää kalvon lasipinnalle.
 3. Oikea Tekniikka: Pese ikkunat uloimmasta ikkunasta sisimpään pintaan. Kuivaa ikkunanpinta huolellisesti kuivaimella ja tarkista ettei ikkunaan jää raitoja. Kannattaa muista kuivata ikkunankuivain mikrokuituliinalla jokaisen vedon jälkeen.
 4. Ikkunalauta ja ulkopinnat: Älä unohda pyyhkiä myös ikkunalautaa ja ikkunanpokia ulkopuolelta.
 5. Lopuksi: Tarkista, että ikkunanvälit tulivat puhtaaksi, eikä likaa jäänyt puitteisiin ennenkuin suljet ikkunat.

Ikkunanpesu kotona voi aluksi tuntua haastavalta, mutta harjoittelu tekee mestarin. Muista siis ostaa oikeat välineet ja pesuaineet parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Muista, että ikkunanpesu on myös osa muuttosiivousta. Lue tästä vinkit mitä muuttosiivous sisältää.

Mikäli haluat ulkoistaa ikkunnanpesut, niin me teemme sen sinun puolestasi. Voit siis ottaa meihin yhteyttä, koska me teemme ikkunanpesuja Kempeleessä. Laske tarjous tästä!