Kuivausrummun puhdistus ja ylläpito

Kuivausrummun puhdistus säännöllisesti ja oikeaoppisesti on tärkeää laitteen tehokkuuden ylläpitämiseksi ja paloturvallisuuden varmistamiseksi. Likainen kuivausrumpu voi olla myös sähkönkulutuksen kannalta tehoton ja lyhentää laitteen käyttöikää. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka kuivausrumpu puhdistetaan tehokkaasti.

Tarvittavat työvälineet

Ilman tarvikkeita saat nukkasihdin ja vesisäiliön tyhjennettyä, mutta perusteellisempaan puhdistamiseen sinulla olisi hyvä olla seuraavat välineet:

 • Puhdistusliina
 • Imuri
 • Pehmeä harja
 • Mieto yleispesuaine

Toimi näin kuivausrummun jokaisen käytön jälkeen

Nukkasihdin Puhdistus

Jokaisen käyttökerran jälkeen on tärkeää tyhjentää nukkasihti. Tämä estää nukan kertymisen, mikä voi aiheuttaa koneen lämpenemisen ja pahimmassa tapauksessa palovaaran.

Kuivausrummun nukkasihdin puhdistaminen on tärkeä ja suhteellisen yksinkertainen toimenpide, joka auttaa ylläpitämään laitteen tehokkuutta ja turvallisuutta. Tässä vaihe vaiheelta ohjeet nukkasihdin puhdistamiseen:

Nukkasihdin puhdistuksen vaiheet

 • Varmista ensin, että kuivausrumpu on sammutettu ja irrotettu sähköverkosta.
 • Avaa kuivausrummun luukku.
 • Löydät nukkasihdin yleensä kuivausrummun luukun sisäpuolelta tai sen läheltä. Se on yleensä helposti irrotettavissa, mutta tarkista tarvittaessa laitteen käyttöohjeet.
 • Poista käsin suurimmat nukat sihdistä. Voit käyttää apuna myös pehmeää harjaa.
 • Jos sihti on erityisen likainen, huuhtele se lämpimällä vedellä. Varmista, että kaikki nukan palaset irtoavat.
 • Anna sihdin kuivua kunnolla ennen sen asettamista takaisin kuivausrumpuun.
 • Kun sihti on täysin kuiva, aseta se takaisin paikoilleen varmistaen, että se istuu kunnolla.

Muista, että nukkasihdin puhdistaminen on yksi kodinkoneen ylläpidon perustoimenpiteistä. Se on helppo ja nopea toimenpide, mutta sillä on suuri merkitys kuivausrummun tehokkuuden ja turvallisuuden kannalta.

Vesisäiliön tyhjennys

Useimmissa kuivausrummuissa vesi kondensoituu kuivausrummussa olevaan säiliöön. Vesisäiliö tulee tyhjentää jokaisen käyttökerran jälkeen. Huomioithan, että heti kuivausohjelman jälkeen vesi voi olla kuumaa!

Kuivausrummun vesisäiliön tyhjentäminen on yksinkertainen prosessi, joka on tärkeä osa laitteen säännöllistä huoltoa kondensoivissa kuivausrummuissa. Tässä on perusohjeet vesisäiliön tyhjentämiseen:

Vesisäiliö tyhjennyksen vaiheet

 • Vesisäiliö sijaitsee yleensä kuivausrummun yläosassa tai etupaneelissa. Sijainti voi vaihdella malleittain, joten jos et ole varma, missä se on, tarkista laitteen käyttöohjeista.
 • Varmista, että kuivausrumpu on sammutettu ja irrotettu sähköverkosta ennen vesisäiliön irrottamista.
 • Vedä säiliötä varovasti ulospäin tai alaspäin riippuen mallista. Joissakin malleissa saattaa olla lukituspainike tai -kahva, jota tulee käyttää irroittaessa.
 • Vie vesisäiliö pesualtaaseen tai toiseen sopivaan paikkaan ja kaada vesi pois. Ole varovainen, sillä säiliö voi olla raskas, jos se on täynnä vettä.
 • Tarkista, ettei säiliössä ole likaa tai roskia, jotka voisivat tukkia kuivausrummun.
 • Aseta vesisäiliö takaisin paikalleen varmistaen, että se lukittuu kunnolla paikoilleen.

Jos sinulla on ongelmia vesisäiliön kanssa tai et ole varma, miten se tulisi tyhjentää, selvitä asia laitteen käyttöohjeista tai ota yhteyttä valmistajan asiakaspalveluun.

Kuivausrummun perusteellinen puhdistus

Rumpu ja oviaukko

Puhdista rummun sisäosat ja oviaukko kostealla liinalla. Jos rumpuun on pinttynyt likaa, voit käyttää mietoa kodin yleispesuainetta. Varmista, että kuivaat pinnat huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

kosteudentiivistimen puhdistus

Kosteudentiivistin tulee puhdistaa säännöllisesti. Tarkista kosteudentiivistin kuukausittain nähdäksesi, vaatiiko se puhdistusta. Kosteudentiivistimen sijainti voi vaihdella kuivausrummun mallin mukaan, joten tarkista valmistajan ohjeista, kuinka tiivistin irrotetaan ja puhdistetaan. Kosteudentiivistimen puhdistuksen laiminlyönti on yleinen syy koneiden ylikuumenemiseen ja tehon häviämiseen.

Ilmanottoaukot

Ilmanottoaukot imevät ilmaa huoneilmasta, ja samalla ilmassa olevat pöly ja epäpuhtaudet päätyvät ilmanottoaukkoihi. Ilmanottoaukot voidaan puhdistaa imurilla ja pehmeällä harjalla.

Kuivausrummun takana oleva alueen puhdistus

Puhdista myös kuivausrummun takana oleva alue. Irrota kuivausrumpu seinästä ja käytä imuria poistaaksesi pöly ja lika kuivaurummun takaa. Pöly voi olla myös kosteuden seurauksena pinttynyttä, joten voit tarvia myös pesuainetta ja puhdistusliinaa.

Ylläpito

Kuivausrummun säännöllinen puhdistaminen ja huolto ovat avainasemassa laitteen tehokkaassa ja turvallisessa käytössä. Samassa yhteydessä kannattaa myös pyykinpesukone puhdistaa, lisätietoa löytyy pyykinpesukoneen puhdistus -blogista, joka tarjoaa yleisiä vinkkejä ja ohjeita pyykinpesukoneen huoltoon.

Muista, että huolellinen ja säännöllinen puhdistus auttaa pitämään kuivausrummun toiminnassa tehokkaasti ja turvallisesti.