Onko kotisiivous ajankohtainen? Lue mitä kannattaa ottaa huomioon siivouspalvelun kilpailutuksessa.

Tässä blogitekstissä kerromme kotisiivouksen kilpailutuksesta ja mitä tulee ottaa huomioon kun aikeissa on kilpailuttaa kotisiivous. Saat neuvoja, miten valita juuri sinulle sopiva siivousyritys, omien tarpeidesi mukaan. Mitä kysymyksiä kannattaa kysyä kilpailuttaessasi kotisiivousta?

Kotisiivouksen tiheys ja tarpeet

Mieti, minkälaista siivousta kaipaat ja kuinka usein

 • Kertaluontoinen siivous
 • Jatkuva siivous 1, 2 tai 4 viikon välein
 • Ylläpitosiivous vai perusteellisempi siivous
 • Onko sinulla erityistarpeita siivouksen suhteen
 • Tarvitsetko siivouksen lisäksi tarvikkeet ja pesuaineet

Kotisiivouksen hinta

Onko kotisiivous ajankohtainen? Kilpailuttaessasi kotisiivousta, älä keskity pelkkään hintaan. Arvioi myös yrityksen palvelujen tasoa, asiakaspalvelun sujuvuutta sekä yrityksen kokemusta kotisiivouksesta. 

Jatkuvalla sopimuksella siivouksen tuntihinta jäävät yleisesti halvemmaksi, kuin kertasiivouksissa. Kotisiivouksen sisällöissä on paljon eroja, ja ne kannattaakin lukea tarkasti läpi. Pystyykö yritys vastaamaan sinun siivoustarpeitasi ja saako yritykseltä ostettua lisäpalveluita tarvittaessa, esimerkiksi ikkunanpesun tai suursiivouksen?

Normaaliin kotisiivouksen hintaan voi kuulua kaikki matkakulut sekä välineet ja siivousaineet mukaan lukien, ja joskus niistä voi joutua maksamaan lisähintaa. Imurin käytöstä voidaan veloittaa erikseen, tai asiakkaalle voidaan myydä ensimmäisen käynnin yhteydessä siivousliinat ja -aineet. Jotkut yritykset veloittavat vielä erikseen käyntimaksun. Hinta voi vaihdella myös päivän mukaan, esim. alkuviikosta on halvempi tuntihinta kuin loppuviikosta. 

Aina ei kannata valita halvinta kotisiivousyritystä. Jos hinta on paljon muita yrityksiä halvempi, on syytä olla varovainen. Hyvää siivouspalvelua ei voi tuottaa aivan ilmaiseksi. Halpa hinta voi olla syynä siihen, että yritykseltä jää maksamatta asianmukaisia veroja ja työntekijämaksuja. He voivat myös säästää siivousvälineiden sekä aineiden laadussa. Työn jälki voi myös jäädä sovittua huonommaksi, tai työ voidaan tehdä hitaammin jotta yritys saa enemmän voittoa halvalla tuntihinnalla. 

Mitä kannattaa ottaa huomioon siivouspalvelun kilpailutuksessa?

 • Ovatko aikataulut joustavat?
 • Minkälaiset peruutusehdot ja palvelun siirtämisen ehdot ovat?
 • Siivouspalvelun irtisanomisaika
 • Jos yritys säilyttää asiakkaiden kodin avaimia, kysy missä niitä säilytetään (et varmasti halua kotisi avaimia vääriin käsiin!)
 • Minkälaisia pesuaineita ja siivousvälineitä yritys käyttää?
 • Tuleeko tuntihinnan lisäksi muita veloituksia?
 • Mitä kotisiivous sisältää?
 • Siistijöiden kokemus sekä kielitaito, jos se on oleellista
 • Voitko ostaa heiltä myös lisäpalveluita?

Miksi tilata kotisiivous juuri meiltä?

Meilla siivouspalvelun hintaan sisältyy välineiden lisäksi myös tarvittavat siivousaineet. Halutessasi voimme käyttää asiakkaan omia välineitä ja siivousaineita. Säännöllisissä siivouksissa pyrimme käyttämään asiakkaan imuria, mutta tarvittaessa tuomme senkin mukanamme. Kotisiivouksen tuntihinnan lisäksi emme veloita muita kuluja.

Lue lisää kotisiivouksen tuntihinnoista hinnasto-sivulta. Sivulta löydät laskurin, jonka avulla voit laskea siivouskäynnin hinta-arvion sekä kotitalousvähennyksen määrän. 

Meiltä voit ostaa myös arvonlisäverottomat palvelut, jos olet niihin oikeutettu. Esimerkiksi iän tuomat rajoitteet, muistisairaus, äkillinen sairastuminen sekä omaishoitajien ja lapsiperheiden lisäavun tarve voi oikeuttaa sinut ostamaan arvonlisäverottomia palveluita.  Olemme Oulun Kaupungin hyväksymä palveluntuottaja, ja meiltä ostamasi palvelut voit maksaa palvelusetelillä. Lisäksi voit hakea meiltä ostamistasi palveluista kotitalousvähennystä. 

Käyttämämme siivousaineet ja -välineet ovat laadukkaita ja ekologisia. Halutessasi voimme käyttää myös hajusteettomia siivousaineita. 

Meiltä saat aina saman tutun siivoojan, joka helpottaa yhteistyötä. Säännöllinen siivouspalvelu on joustava ja huoleton asiakkaan kannalta. Siivousajat ja siivouksen sisältö sovitaan aina yhdessä, ja voit halutessasi tauottaa siivouspalvelun esimerkiksi lomareissun ajaksi. Siivousajan siirtäminen onnistuu helposti ilman lisäkuluja.

Säännöllisen siivouksen lisäksi teemme myös kertaluontoisia siivouksia, esimerkiksi ikkunanpesut, muuttosiivoukset ja suursiivoukset

Varaa kotisiivouksen ilmainen arviokäynti numerosta 044 230 6377 niin räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi sopiva kotisiivous!

Voit täyttää myös yhteydenottolomakkeen kotisivuillamme, niin olemme sinuun pian yhteydessä. Nettisivuiltamme löydät lisätietoa kotisiivouksesta ja erilaisista lisäpalveluistamme.