Arvonlisäveroton siivouspalvelu

Arvonlisäveroton siivouspalvelu, Alv 0%

Tässä blogitekstissä kerromme, mitä arvonlisäveroton siivouspalvelu tarkoittaa. Kenellä sitä on oikeus ostaa? Tämän blogitekstin lukemalla saat tietoa, paljonko arvonlisäveroton siivouspalvelu maksaa. Lisäksi kerromme kotitalousvähennyksestä ja miten sitä voi hakea. 

Mitä arvonlisäveroton siivouspalvelu tarkoittaa?

Kotipalvelua ja niiden tukipalveluita, kuten siivouspalvelua, on mahdollista saada sosiaalihuoltopalveluna arvonlisäverottomasti. 

Yksityisen palveluntuottajan palveluita on mahdollista ostaa ilman arvonlisäveroa. Edellytyksenä on asiakkaan sosiaalihuollon tarve, eli toimintakyvyn alentuminen iän tai sairauden vuoksi. 

Arvonlisäverottoman siivouspalvelun palveluntuottajan tulee täyttää tarkat edellytykset. Siihen ei kuitenkaan tarvita sosiaaliviranomaisen päätöstä. Palveluntuottajan tulee olla yksityisten palvelun tuottajien rekisterissä ja palveluntuottajalla tulee olla tehtynä ilmoitus tuottamistaan palveluista siihen kuntaan, jossa toimii. 

Mahdollisuus tuottaa arvonlisäverottomia palveluita koskee ainoastaan niitä palveluita, jotka yksityinen palveluntuottaja on ilmoittanut ja jotka ovat merkitty rekisteriin. Palveluntuottajalla tulee olla yhdessä asiakkaan kanssa tehty palvelusuunnitelma sekä palvelusopimus palveluiden tuottamisesta sosiaalipalveluna. Palveluntuottajalla tulee olla nimetty palvelun laadusta vastaava henkilö sekä omavalvontasuunnitelma. 

Kenellä on oikeus ostaa arvonlisäverotonta siivouspalvelua?

Ikääntymisen myötä toimintakyky voi alentua ja tuen tarve kasvaa. Sairastuessa tarve apuun voi tulla eteen yllättäen. Eläkkeensaajien pienituloisuus ja avun tarpeen lisääntyminen iän myötä on tavallista ja näin ollen siivouspalvelujen saaminen arjen avuksi on hyvin merkityksellistä. 

Siivouspalvelun voi ostaa arvonlisäverottomasti, jos palvelun ostaja on sosiaalihuollon tarpeessa. Sosiaalihuollolla tarkoitetaan toimintaa, jonka tarkoituksena on mm.

  • ikäihmisten palvelut
  • vammaisten palvelut 
  • lapsiperheiden palvelut
  • päihdehuollon palvelut

Siivouspalvelu on kotipalvelun tukipalvelua. 

Paljonko arvonlisäveroton kotisiivous maksaa?

Arvojes Oy on Oulun Kaupungin hyväksymä palveluntuottaja. Toimintamme on sosiaaliviranomaisten valvomaa.

Arvonlisäverottoman palvelun hinta Oulun alueella, arkisin klo 8-18:00

  • jatkuva siivous 37,00€/h alv 0% ennen kotitalousvähennystä 
  • jatkuva siivous 14,80€/h alv 0% kotitalousvähennyksen jälkeen

Arvonlisäverottoman siivouspalvelumme hinta sisältää kaikki tarvittavat välineet ja pesuaineet. Voit käydä tekemässä hinta-arvion laskurin avulla, kuinka paljon kotisiivous maksaisi sinun kotiisi.

Voiko arvonlisäverottomasta kotisiivouksesta hakea kotitalousvähennystä?

Myös arvonlisäverottomasta siivouspalvelusta voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja sitä voi hakea myös yhdessä puolison kanssa. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä vuonna 2024 ja 2023 on  3500€ ja omavastuu 100€ vuodessa/henkilö. Kotitalousvähennyksen määrä siivouspalvelusta on 60%. Jos haet vähennystä yhdessä puolisosi kanssa, maksimimäärä vuodelle 2022 on 7000€. 

Kotitalousvähennyksestä voit lukea lisää blogistamme.

Verottajan sivuilta löydät tarkemmat ohjeet, kuinka hakea kotitalousvähennystä 

Miten tilaan arvonlisäverottoman siivouspalvelun?

Voit soittaa asiakaspalveluumme puh. 044 230 6377 tai täytä nettisivuillamme oleva yhteydenottolomake, niin olemme sinuun pian yhteydessä. Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse [email protected] .

Lue lisää siivouspalveluistamme.

Tavoitteenamme on tehdä ikääntyvien kotona asumisesta turvallista ja laadukasta. Hoidamme työmme vastuullisesti ja arvojenne mukaisesti, ja tarjoamme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen ja yhdessä suunnitellun palvelukokonaisuuden!