Suihkun lattiakaivon puhdistus

Suihkun lattiakaivo on kodin pieni, mutta merkittävä osa, joka vaikuttaa suoraan kylpyhuoneen puhtauteen ja viihtyisyyteen. Säännöllinen suihkun lattiakaivon puhdistus ei vain estä tukkeumia, vaan varmistaa myös, että vesi virtaa esteettä ja että kylpyhuone pysyy raikkaana. Tässä blogissa jaamme vinkkejä suihkun lattiakaivon puhdistamiseen.

Milloin suihkun lattiakaivo kannattaa puhdistaa:

Suihkun lattiakaivon säännöllinen puhdistus on tärkeää ylläpitääkseen hygieniatasoa ja varmistaakseen sujuvan vedenpoiston. Optimaalinen ajoitus suihkun lattiakaivon puhdistamiseen voi kuitenkin vaihdella asumisolosuhteista ja käyttötavoista riippuen.

 • Kuukausittain: Yleinen suositus on puhdistaa suihkun lattiakaivo kuukausittain. Tämä säännöllinen tahti auttaa estämään tukkeutumia ja varmistaa, että vesi valuu sujuvasti viemäriin. Kuukausittainen puhdistus on erityisen tärkeää, jos kylpyhuonetta käytetään tiheästi tai sinne kertyy pitkiä hiuksia.
 • Kun huomaat hajuja tai lattiakaivo ei vedä: Jos huomaat epämiellyttäviä hajuja tai veden valuvan suihkusta hitaasti, tämä voi olla merkki tukoksesta tai likaantumisesta lattiakaivossa. Tässä tapauksessa on suositeltavaa puhdistaa lattiakaivo mahdollisimman pian.
 • Kun kylpyhuoneessa on tehty remontteja: Suihkun lattiakaivo kannattaa puhdistaa myös remonttien jälkeen. Rakennuspöly tai muut materiaalit voivat päätyä viemäriin, ja ne voivat aiheuttaa tukkeumia.

On tärkeää pitää mielessä, että nämä suositukset ovat yleisiä ohjeita. Jos epäilet vakavampia viemäriongelmia, kuten putkiston tukkeutumista, on suositeltavaa hakea apua ammattilaiselta.

Tarvikkeet:

Ennen kuin aloitat suihkun lattiakaivon puhdistamisen, varmista, että sinulla on seuraavat tarvikkeet:

 1. Kumihanskat: Suojaa kätesi pesuaineelta ja liasta.
 2. Harja tai puhdistussieni: Pieni harja tai puhdistussieni auttaa poistamaan likaa ja hiuksia.
 3. Puhdistusaine: Oikealla puhdistusaineella takaat parhaan lopputuloksen.

Vaiheet:

 1. Poista lattiakaivon ritilä: Irrota lattiakaivon ritilä ja poista siitä irtolika ja hiukset. Pese ritilä molemmin puolin. Irroita tarvittaessa myös vesilukko ja pese se joka puolelta.
 2. Tyhjennys ja harjaus: Poista ensin käsin hiukset ja muu irtolika kaivon sisältä. Käytä harjaa tai sientä kuivana poistaaksesi irtoliat, hiukset ja muut roskat, jotka ei lähde käsin.
 3. Puhdistusaineen käyttö: Annostele valittu puhdistusaine lattiakaivoon pesuaineen ohjeen mukaisesti ja anna puhdistusaineen vaikuttaa ohjeen mukaan.
 4. Harjaaminen: Käytä harjaa tai sientä puhdistusaineen harjaamiseen lattiakaivoon. Pese huolellisesti myös lattiakaivon reunat.
 5. Huuhtelu: Huuhtele lopuksi lattiakaivo runsaalla vedellä ja huomioi pesuaineen ohjeen mukainen huuhtelu.
 6. Lopuksi: Kasaa lattiakaivon osat takaisin päinvastaisessa järjestyksessä ja varmista, että ne menevät kaikki oiken paikoilleen.

Toista tämä prosessi säännöllisesti, esimerkiksi kuukausittain tai tarpeen mukaan. Säännöllinen puhdistus estää tukkeumien muodostumista ja varmistaa sujuvan vedenpoiston suihkussa. Suihkun lattiakaivon puhdistus on pieni vaiva, joka voi tuoda suuria hyötyjä kodin hygienian ja viihtyvyyden kannalta.

Suihkun lattiakaivon lisäksi, kannattaa muistaa myös säännöllinen kylpyhuoneen pesu. Lue tästä vinkit kylpyhuoneen pesuun.